Pallhantering, pallmagasin & pallstaplare

Rullbana pallgods

Rullbana avsedd för EUR pall eller liknande lastbärare, pallen transporteras med kortsidan i transport riktningen, levereras med eller utan drivning. 

Rullbana för tranport av pallgods

Kedjetransportör pallgods

Kedjetransportör avsedd för EUR pall eller liknande lastbärare, pallen transporteras med långsidan i transport riktningen, levereras med motor drift.

Kedjetransportör för transport av exempelvis pallar

Vertikaltransportör pallgods

Vertikaltransportör avsedd för EUR pall eller liknande lastbärare, pallen transporteras vertikalt mellan olika nivåer eller våningsplan. Utrustas med kedjetransportör eller Rullbana som lastbärare.

Vertikaltransportör lyfter pallgods mellan olika våningsplan

Transfervagn pallgods

Transfervagnen är avsedd att förflytta EUR pall eller liknande gods mellan olika sektioner i ett bansystem. Fördelen med en transfervagn är att man inte blockerar gång och trucktrafik. Utrustas med kedjetransportör eller Rullbana som lastbärare.

 Pallhantering

Vridbord pallgods

Vridbordet används när pallen skall byta transportriktning eller transporteras till en anslutande bana, upp till 360 graders vridning är möjlig och anpassas efter hur utförandet av bansystemet ser ut.

 Vridbord som ändrar pallens tranportriktning

Pallmagasin

Ett pallmagasin passar utmärkt där det hanteras mycket pall, pallmagasinet staplar automatiskt upp eller ner tompall, man undviker tunga lyft och får ordning reda, magasinet kan integreras i ett bansystem där tomma pallar matas ut på en transportör vid behov.

  Pallmagasin

Transportsystem

Vi erbjuder kompletta automatiserade transportsystem där vi anpassar varje system efter kundens behov.

 Pallstapling

 

Pallhantering för ett effektivt varuflöde

Ordning och reda på tompallar är en mycket viktig del på ett lager. Om pallar lämnas lite här och var så försvårar det inte bara framkomligheten utan kan även innebära olycksrisker för personalen. En minskad framkomlighet kan påverka effektiviteten och därmed leda till en minskad lönsamhet.

I ett väl fungerande lager finns det en eller flera platser reserverade för stapling av tompallar. För att hålla ordning och reda på palltravarna finns utrustning med gavlar som förhindrar att travarna välter.

Pallstaplare och pallmagasin – underlättar hantering av pallar

Pallstaplare är ett effektivt hjälpmedel när det kommer till att bygga travarna högt och säkert, vilket även förhindrar personalen från hantering med tunga och obekväma lyft. Att använda pallstaplare i sin pallhantering underlättas arbetet för de som handskas med pallarna. 

Vid hantering av stora volymer lastpallar kan automatiskt pallmagasin vara en lönsam investering. Då sker pallhanteringen direkt på golvet vilket innebär att man endast behöver köra in pallen i magasinet, så sker resten per automatik. Ett pallmagasin är avsedd för att buffertera och fördela tompall där pallarna staplas automatiskt både upp och ner. Detta innebär att man undviker tunga lyft och underlättar hanteringen av pallar. Pallmagasinet kan integreras i ett bansystem där tomma pallar matas ut på en transportör vid behov. 

Effektiv pallhantering som minimerar risker för personalskador

Tillsammans med hjälpmedel för lyft och transport underlättas det fysiskt tunga arbetet, vilket innebär att medarbetarna kan lägga resurserna på att effektivisera och snabba på flödena. Genom att ta hjälp att säkra hjälpmedel minskar också risken för personalskador, samtidigt som trivseln på arbetet ökar då man inte behöver oroa sig för att råka illa ut.

Transfervagn – transport av pallar

Transfervagnen är avsedd att förflytta EUR pall eller liknande gods mellan olika sektioner i ett bansystem. Fördelen med transfervagnen är att den kan jobba i sidled och kan i praktiken fungera som en flyttbar bro. Vid transport av pallar mellan olika banor som inte ligger i närhet av vararandra blir transfervagnen ett smidigt mellanled. En annan fördel är att transfervagnen inte blockerar gång- och trucktrafik.

Kontakta oss för effektiv pallhantering

Är ditt företag i behov av en mer effektiv pallhantering? Kontakta oss idag så ser vi till att hitta en lösning som passar för just ert behov!