Innovativ paketsortering åt Jollyroom

– Genom investeringen i vår nya anläggning faller en viktig bricka på plats i vårt arbete med att modernisera hela vår logistikkedja. Vi kommer att fortsätta investera löpande i innovativa logistiska lösningar för att säkerställa att Jollyroom behåller sin nummer-ett-position i branschen.

Ole Sauar vd, Jollyroom, i en artikel för ehandel.se

Problem

Jollyroom, en webbutik som säljer barn- och bebisprodukter, stod inför logistiska utmaningar på grund av ökad försäljning under vissa perioder. Paketsorteringen behövde effektiviseras för att hantera den växande volymen av paket som skulle skickas ut till kunderna.

Lösning

SGA Conveyor System erbjöd en skräddarsydd lösning för Jollyroom genom ett automatiskt paketsorteringssystem. Den nya anläggningen möjliggör smidig och effektiv sortering av produkter innan de skickas ut till kunderna. Detta leder bland annat till lägre fraktkostnader.
sga-pallhantering-transfervagn sga-pallhantering-transportsystem

Resultat

Genom investeringen i den nya anläggningen för paketsortering kunde Jollyroom transformera sin logistikkedja och möta den växande efterfrågan med ökad effektivitet. Den automatiserade paketsorteringsanläggningen möjliggör en smidig och snabb sortering av produkter innan de skickas ut till kunderna. Resultatet blir bland annat lägre fraktkostnader.

Om företaget

Jollyroom är Nordens ledande e-handelsföretag inom barn- och babyprodukter. Sedan starten år 2010 har företaget snabbt växt och besitter nu kontor i Stockholm, Umeå och Göteborg. Det sistnämnda benämns som Campus Jollyroom och innefattar 75 000 kvm lageryta och över 35 000 artiklar. Idag servar Jollyroom över 2 miljoner kunder.