Minskad leveranstid för Apotea med hjälp av SGA:s system

SGA Conveyor Systems tar fram smarta lösningar för materialhantering åt företag inom olika branscher. Ett stort verksamhetsområde är e-handeln och vid ett av våra uppdrag hjälpte vi nätapoteket Apotea med att effektivisera sin verksamhet.

Transportband, etikettscanning och sorteringslösning

Bland dom lösningar som SGA Conveyor Systems erbjuder sina kunder finns allt ifrån automatiserade transportsystem med transportband och rullbanor av olika slag till automatiska lösningar för paketsortering. Apotea är ett apotek med en e-handel som skickar över 30 000 paket om dagen från sitt lager. För att effektivisera sin verksamhet vände Apotea sig till oss.

Till Apotea byggde vi nya transportbanor där deras produkter transporteras fram till sorteringen innan dom skickas till kunder landet över. Vi installerade även ett system för automatisk etikettskanning så att personalen slipper skanna in paketen för hand samt en smart sorteringslösning.

Effektiv lösning för transportsystem och materialhantering

Pär Svärdson, vd på Apotea, är nöjd med dom nya materialhanteringslösningarna:

– Vi kan nu sortera själva på lagret och förkorta leveranstiden. Vi har olika typer av sortering av paket, dels personer som packar på pall, men också sortering som mynnar ut i att det är en robot som tar paketen på bandet och packar på pall. Att posten kan komma och hämta leveranser och köra dem direkt till kund istället för via en sorteringscentral sparar oerhört mycket tid och onödiga transporter, berättar han om projektet i en artikel i Position Sverige.

Läs mer om SGA Conveyor Systems materialhantering

Med en bra materialhantering kan du underlätta och effektivisera din verksamhet. Läs mer om dom lösningar som vi skapar under våra tjänster och produkter och hör av dig om du vill veta mer.

Läs även gärna mer om uppdraget åt Apotea i artikeln i Position Sverige eller om hur vi vid ett annat uppdrag levererade en automatiserad paketsortering åt Jollyroom.