Innovativ paketsortering åt Jollyroom

SGA Conveyor Systems skapar kundanpassade materialhanteringslösningar som underlättar och effektiviserar för våra kunder. Under ett uppdrag levererade vi en automatiserad lösning för paketsortering åt företaget Jollyroom.

Förbättrad materialhantering åt e-handeln

Många av SGA:s kunder finns inom e-handelssektorn där tusentals paket skickas ut till kunder runt om i Sverige varje dag. Materialhanteringen hos e-handelsföretagen effektiviseras med allt från automatiserade transportsystem till paketsortering och annan materialhantering. Åt företaget Jollyroom var det just paketsorteringen som skulle effektiviseras.

Bättre logistik med automatisk paketsortering

Jollyroom är en webbutik som säljer barn- och bebisprodukter med allt från kläder och barnvagnar till leksaker. Företaget stod inför utmaningar om ökande försäljning i under vissa tider på året vilket orsakade stora logistiska problem. Dom vände sig därför till SGA Conveyor Systems för en skräddarsydd lösning för hantering av deras gods.

Åt Jollyroom byggde vi en paketsorteringsanläggning med automatisk paketsortering. Den nya anläggningen gör att företaget själva kan sortera sina produkter på ett smidigt vis innan de sedan skickas ut till kunderna. Detta leder bland annat till lägre fraktkostnader.

Jollyrooms vd, Ole Sauar, är nöjd med den färdiga anläggningen för paketsortering:

– Genom investeringen i vår nya anläggning faller en viktig bricka på plats i vårt arbete med att modernisera hela vår logistikkedja. Vi kommer att fortsätta investera löpande i innovativa logistiska lösningar för att säkerställa att Jollyroom behåller sin nummer-ett-position i branschen, berättar han i en artikel på ehandel.se.

Mer om SGA Conveyor Systems materialhantering

Se gärna mer bland våra tjänster och produkter för att veta hur vi kan hjälpa ditt företag med materialhantering.

Läs mer om uppdraget åt Jollyroom i artikeln på ehandel.se eller Apotea som fick en minskad leveranstid med hjälp av våra system för transport och materialhantering.