Möt vår säljare Emil Östlund

En av de första du får kontakt med hos oss på SGA kan vara någon av våra säljare – där en av dem är Emil Östlund. Att verka som säljare på SGA beskriver han som en roll med stor variation, där “ingen dag är den andra lik”. Vi tog en stund med Emil för att låta honom berätta om hur hans arbetsdag ser ut, och vad som driver honom.

– Min roll som säljare på SGA handlar om att hjälpa våra kunder att utveckla och automatisera sin internlogistik och materialhantering. Tillsammans med mina duktiga kollegor tar vi fram konkreta förslag till våra kunder.

Oftast är jag inte först på kontoret, och jag börjar med att gå igenom de mail som snabbt kan avverkas. Därefter så är det mycket möten med kunder, offertframställningar, kundbesök och interna diskussioner om olika projekt. Ingen dag är den andra lik och det finns alltid nya möjligheter, förklarar Emil.

Att få utveckla både SGA och andra verksamheter är också det som Emil finner allra roligast.

– Det bästa är att jag får träffa så många härliga människor, både kollegor och kunder. Jag får vara en del i att utveckla både vårt eget men också våra kunders bolag till att bli mer effektiva och framgångsrika. Att inget projekt är det andra likt är också något som gör det roligt att gå till jobbet. Och inte heller att förglömma den härliga stämningen bland alla kollegor.

Utmaningarna kommer från våra kunder och de är även våra möjligheter. Vi utvecklas tillsammans med kunden och vi är duktiga på att ta oss an kundens behov och utmaningar och hitta lösningar för detta.

Bland utmaningarna finner Emil andra ord också en hel del höjdpunkter, där det går ut på att hitta just rätt lösning för varje enskilt projekt.

– Mest givande är självklart att tillsammans med kund ha jobbat fram en riktigt bra lösning där vi sticker ut från våra konkurrenter, där kunden med stort förtroende väljer att gå vidare med oss som leverantör. Och en lika härlig upplevelse är det att prata med kunden efter ett slutlevererat projekt och denne är nöjd över förväntan! Det ger mycket motivation.

Vad som gör SGA Conveyor System unik som arbetsplats är Emil tydlig med.

– Att vi fortsatt är det ”stora-lilla företaget”. Vi har en imponerade kundbas och vi har vuxit tillsammans med våra kunder men vi har fortsatt en tight organisation med korta beslutsvägar, där alla ställer upp och extremt duktiga och kompetenta medarbetare. Nya fräscha lokaler och bra arbetsmiljö är också trevligt.

Vi hittar på mycket tillsammans under året och vi är ett glatt och positivt gäng som arbetar med en anda att ”vi gör det tillsammans”. Den är därför svårt att peka ut något särskilt jag lärt mig eller utvecklat i min roll här, men framförallt är det partnerskapet med kunder och leverantörer. Vi gör det tillsammans på SGA.

För att koka ner det hela landar Emil dock i något han burit med sig på SGA sedan länge.

– Jag tycker att vi kan sammanfatta det med en gammal t-shirt som vi fick en gång, ”Vi har det bra, på SGA”. Det kan vi nog alla skriva under på.

Se alla nyheter