VD Emanuel Mäkinen om SGA:s år 2023

För SGA Conveyor System har 2023 inneburit en resa fylld av förändring och fortsatt strävan efter att göra verksamheter effektiva och lönsamma för fler. Följ med när VD Emanuel Mäkinen reflekterar över året som gått och delar med sig av sin vision för framtiden.

När Emanuel ska sammanfatta året 2023 är det svårt att bara välja någon höjdpunkt, men poängterar att SGA värnat om sin kärna, trots ett år av mycket utveckling.

– Oj, det är mycket! Men ska jag nämna några saker är det bland annat att vi behåller den fina och familjära känslan i företaget trots att vi har växt med många nyanställda. Vår nya grafiska profil har också gett oss en bra skjuts i rätt riktning, och vi har även landat vår största affär i bolagets historia.

Jag måste också lyfta ombyggnationen av våra kontor och produktionsytor – den har betytt enormt mycket! Den har inneburit bättre och luftigare kontorsplatser, fler och större mötesrum, gym, fler laddplatser till våra bilar, helt nya köksytor, och i stort en väldigt mycket bättre och trevligare arbetsmiljö för alla anställda, säger Emanuel.

Att 2023 också har varit kantat av utmaningar är inget Emanuel förnekar. Han tror dock på utförda insatser under 2023 som en del av ett långsiktigt arbete.

– Som för många andra har det varit ett år med märkliga händelser i vår värld, som även påverkat oss. Vi har bland annat märkt av lite längre beslutsvägar från vissa kunder. Detta har vi försökt påverka genom att jobba ännu närmare våra kunder och samarbetspartners. Vår övertygelse är att det vi sår nu kommer att skörda längre fram, så framtiden känns väldigt spännande.

Mycket handlar om att vi ska fortsätta leverera högkvalitativa lösningar, och att alla som på något sätt jobbar med våra kunder säkerställer vårt höga förtroende så att fler företag vill jobba med oss. Vi vill att våra kunder ska bli våra ambassadörer. Vi kommer fortsätta vår satsning med att bygga varumärke och vårt erbjudande, så där räknar vi med att synas och höras mer framöver. Vi har gjort väldigt mycket bra saker, men det finns oerhört mycket kvar.

Under 2024 är målet därmed tydligt.

– Att fortsätta ta plats på marknaden på ett bra sätt. Genom vår kompetens och vårt engagemang vill vi underlätta våra kunders vardag så att de blir mer effektiva och lönsamma. Vi ingår dessutom i den globala koncernen BOWE Group, så vår ambition är ju också att leverera anläggningar i flera delar av världen.

Till både befintliga kunder och de som ännu inte har fått hjälp av SGA hälsar Emanuel:

– Tack för ert förtroende! Vi strävar alltid efter att överträffa era förväntningar, och vi är stolta och glada över alla våra fina samarbeten! Hör av er om ni vill utveckla er internlogistik – vi har alla förutsättningar att hjälpa er och samtidigt bygga en långsiktig och fin relation tillsammans, avslutar Emanuel Mäkinen.

Se alla nyheter