Möt vår projektledare Cecilia Jimsten

Nyfiken på vem som drar i trådarna när du väljer en lösning utvecklad av oss? Vi satte oss ned med Cecilia Jimsten, projektledare hos oss på SGA Conveyor System, för att få en inblick i hur hon tacklar sina utmaningar – där hon lyfter väl fungerande kommunikation, uppskattningen av en god sammanhållning och hur hon arbetar efter mottot "problem är till för att lösas".

För närvarande har Cecilia ett flertal spännande projekt igång.

– Just nu är det full fart! Innan jul har jag fyra projekt som skall slutföras och lämnas över till kund, varav tre av dem faktiskt är återkommande kunder. Sellpy växer så det knakar och de satsar på att effektivisera hela sitt flöde. Apotea-projektet handlar om att ”binda” ihop två andra projekt som vi också utfört under hösten. Sedan har jag också precis startat upp ett riktigt spännande projekt på Boozt.

Som projektledare har Cecilia många parametrar att ta hänsyn till och håller noga koll på att planen hålls för att leverera i tid. Därför är det också svårt att svara på vad som är den vanligaste utmaningen, men hon bibehåller en positiv syn på det hela.

– Det kan verkligen vara så olika. Ibland kan de vara en detalj i ritningen som blivit fel konstruerad, en leverantör som inte håller leveransen av material i tid, en pelare som inte syns på DWG och skapar problem vid installation, utvecklaren för programmering hos kund som underskattar tiden. Det är många delar som skall klaffa i ett projekt. Man får agera utifrån situationen – det är ingen idé att jaga upp sig, men problem är till för att lösas.

För ett så bra slutresultat som möjligt förklarar hon vikten av en god kundkontakt.

– Som projektledare är kundrelationen superviktig, då jag har kontakt med kunden genom hela projektet, från början till slut. För mig är det viktigt att kunden känner att den kan lita på mig, att vi kan vara transparenta och ha en öppen dialog. Vi jobbar ju båda mot samma slutmål.

Alla projekt har sina utmaningar, det är mer regel än undantag. Fokus är ändå att ge kunden en bra upplevelse även om man kan stöta på problem. Tydlighet, struktur, transparens, att alltid ligga steget före och att ständigt förutse risker och situationer som kan uppstå är något som är väldigt viktigt för mig.

På Cecilias beskrivning av sitt arbete förstår man att hon uppskattar omväxlingen som erbjuds och känslan av ett sammansvetsat team.

– Att jobba på SGA är spännande. Vi har växt fort, och jobbar i både stora och små projekt. SGA är flexibla och jobbar alltid för möjligheterna. Och vi får inte glömma – trots att vi vuxit fort så finns fortfarande det familjära tänket kvar och det tycker jag är en härlig känsla att ha när man går till jobbet.

Det är svårt att välja en del av mitt arbete som favorit, men just variationen av att en dag inte är den andra lik är något som jag tycker är tillfredsställande. Några lärdomar som projektledare är att alltid dokumentera allt, och återigen tydlighet och transparens i kommunikationen, avslutar Cecilia Jimsten.

Se alla nyheter