Effektiv materialhantering med egen elavdelning

Hos oss på SGA Conveyor Systems finns kunskaper inom både mekanik och automation. Vi har en egen elavdelning, SGA Automation, vilket gör att vi får en bra kontroll över samtliga delar av våra projekt. Läs gärna mer om elavdelningen SGA Automation

Kompetens inom mekanik och automation

Hos många företag finns endast en typ av kompetens, vilket gör att de sedan måste vända sig till många andra företag i genomförandet av sina projekt. Hos SGA Conveyor Systems finns alltså en samlad kompetens inom både mekanik och automation. På det viset finns en stor kunskap samlad hos ett och samma företag.

Vår elavdelning har kunskaper inom allt från elkonstruktion, elinstallation, skåpsbyggnation och programmering till driftsättning, felsökning och dokumentation. Fördelen med detta är alltså dels att vi själva får en kontroll över våra projekt och kan leverera bra lösningar inom materialhantering, dels också att kunden endast har ett företag att vända sig till oavsett om det gäller mekanik eller automation. Rätt kunskaper finns både under projektets gång och efter att anläggningen är byggd.

Bland de lösningar som vi hjälper våra kunder med inom materialhantering finns allt från enklare transportband och rullbanor till system för mer utvecklad och kvalificerad transport och sortering. Det kan exempelvis vara en automatisk lösning för paketsortering eller automatiserad scanning av etiketter på produkter och mycket annat.

Materialhantering åt e-handelssektorn

De lösningar som vi tar fram och bygger inom materialhantering är anpassade efter den specifika kundens behov. Bland våra tidigare uppdrag finns projekt åt ett antal större företag inom e-handelssektorn där vi har hjälp till med allt från automatiserad paketsortering till transportband. Det är lösningar som både underlättar den interna logistiken samt också gör utleveransen av produkterna mer effektiv.

Hör gärna av dig för att veta mer om vad vi kan hjälpa ditt företag med inom transportsystem och annan materialhantering.

 

Nyhetsarkiv

 • Materialhanteringens betydelse

  Materialhantering har en stor betydelse för effektiviteten och konkurrenskraften.

  Läs mer
 • Vertikaltransportör för hantering av gods

  Hos oss på SGA Conveyor System ser vi till att transporten tar en säker och effektiv väg.

  Läs mer
 • Effektivisera arbetet med hjälp av en bandtransportör

  Bandtransportör är i många verksamheter ett viktigt verktyg för att den dagliga produktionen och administrationen ska kunna fungera.

  Läs mer
 • Effektiva sorteringsanläggningar

  Driver du en e-handel eller har du någon form av logistikföretag?

  Läs mer
 • Pallmagasin för en bättre pallhantering

  Ordning och reda på tompallar är en mycket viktig del på ett lager.

  Läs mer